Markiser

Allt du behöver veta om markiser

Vi är en ledande leverantör av kvalitativa och snygga markiser i Linköping. Allt från terrasmarkiser för verandan eller uteserveringen till fönstermarkiser som skapar en lagom och trivsam inomhustemperatur hittar du hos oss.

Valmöjligheterna är stora när du ska välja en markis. Vi har enklare varianter som man rullat ut med hjälp av vevar och linor, vilket ofta kräver en viss handkraft. Men de flesta av våra modeller kommer med motordrift, som kan styras med fjärrkontroll, radiosändare eller strömbrytare.

Många av våra markismodeller går även att utrusta med skaksensorer eller sol-och vindvakt. Skaksensorn fungerar helt enkelt så att den placeras på markisen för att den ska dra in din markis när det blåser för mycket. En mycket bra försäkring om du vill ha din markis i bra skick ett tag till.

Sol- och vindvakten skyddar ditt hus

Sol- och vindvakten skyddar och svalkar ditt hus, även när du inte är hemma! När solen skiner, fälls markisen ut automatiskt oavsett om du är hemma eller inte. Detta fungerar avskräckande på inbrottstjuvar och bidrar till en behaglig temperatur när du kommer hem. När solen sedan går i moln, så fälls markisen in.

Markiser Linköping

Ett solskydd programmeras så att markisen dras in enligt ett visst regelverk, det kan vara efter en viss tid, när det regnar eller blåser för mycket, eller beroende på hur solen står.

Starka och tåliga vikarmar

Markiser fungerar inte bara som sol- och regnskydd för terrasser och fönster, utan kan även användas till att bevara värmen på altanen när kvällen kommer. Ett bekvämt sätt att bevara sommaren på uteplatsen.

Kvaliteten på markisen är avgörande för hur länge den håller. Den svagaste delen på en markis är vikarmarna, därför har vi lagt mycket arbete på att de ska vara av högsta möjliga kvalitet. Markisduken är också väldigt utsatt för väder och vind. Våra dukar i kvalitativ akryl är hållbara och tål både väder och vind på ett bra sätt.

Markisen måste vara av rätt storlek och längd för att fungera som det är tänkt och att pryda altanen eller fönstret på ett nöjsamt sätt.  En markis kan inte vara hur lång som helst, då mister den sin stadga. Vi har dock flera modeller som går att seriekoppla så att man får upp en avsevärd längd.

Vi erbjuder professionell montering och service

När du monterar markisen är det mycket viktigt att den sitter väl förankrad och att motorn är monterad på ett fackmannamässigt sätt. Vi rekommenderar att tar hjälp av oss när du ska montera din markis. Våra duktiga tekniker har lång erfarenhet och dokumenterad kompetens på området.  

När markisen inte används ska den vara i uppfällt läge. Den kan annars förstöras av kastvindar och slagregn. Detta gäller särskilt stora markiser avsedda för altaner och terrasser. Vi rekommenderar även ett skyddstak eller skyddskassett till markisen, särskilt om den inte får skydd av husets tak när den är infälld.

Rengör markisen en gång om året

Duken bör man rengöra någon gång om året, gärna med ljummet vatten och diskmedel. Det är också bra att torka av stativet och gå igenom konstruktionen för att upptäcka eventuellt slitage i god tid.

Vill du har mer råd och hjälp kring service och reparationer av våra markiser, så kan du höra av dig till oss. Vår långa erfarenhet gör att vi har kompetensen att leda dig rätt. 

Vi är medlem i Solskyddsförbundet, vilket garanterar att våra produkter är av god kvalitet.

Med våra snygga och stabila markiser får du en trivsammare miljö på terrassen eller uteplatsen!